Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

Ja, vad ska man säga?!

Kategori: Rehab

Idag har jag fått provsvaren. Och de var BRA; HELT NORMALA! Ingen infektion på ingång, så jag kan vara nästan helt säker på att den inte kommer tillbaks i detta arma knä!

Är jag glad? JAAAAAAA!

Är även inlagt en inplanerad ny "operation" för att ta bort den förbarmade skruven inom en inte alltför lång framtid.  Det går bra nu!

Yeah yeah!

Kategori: Rehab

Åh ÄNTLIGEN har jag fått tillåtelse av sjukgymnasta att börja involvera diverse hoppövningar i mitt rehabprogram!!

Blev ett alldeles utmärkt pass, svetten lackade (ingen överdrift, kanske snarare underdrift?) och de olika (inte) graciösa hoppen satt som smäck.

Spääänst, here I come!
Avslutade med storstads-rodden och det gick jättebra. Äntligen börjar det kännas som att jag är "i fas" igen. Knäet, styrkan, kondisen och huvudet hänger med! Good times:)

(Väntar med spänning på provsvaren imorgon. Förväntade reaktioner:
- Positiva svar: PUUUHHH, tack tack tack!!!
- Negativa svar: Då flyttar jag kanske ut i skogen, till ett ruckel med en get, och avslutar livet genom att såsmåningom bli uppäten av likmaskar. Kanske.

I väntan på gym...

Kategori: Tillbakablick

sitter jag och kollar igenom lite bilder.
Kolla in den här:



Det är verkligen inte en överdrift att påstå att benet ser ut som en gammal, aromatisk, kulinarisk salami av något slag! Brrrrr!!
Glömmer aldrig känslan av att inse att:
- Knäet är infekterat, check!
- Turen att dessutom vara allergisk mot penicillinet, du kommer bli helt rödprickig men grattis och check på den med!

Nu i efterhand går det ju nästan att skratta åt eländet haha!
Har idag äntligen tagit mig iväg för att ta proverna för att se så att infektionen inte tänker göra invasion igen. Får verkligen hoppas på att det visar BRA, för salami-läget vill jag inte hamna i igen;)

i-landsproblem?

Kategori: Vardag

Hade ett stort problem på gymmet igår när jag skulle bänka.. En gigantisk, böldig och svullen finne har uppstått på min vänstra skuldra och den skavdes fram och tillbaka mot bänken (som dessutom var slitet flikig och revs; skulle t om gjort ont utan Finnen med stort F)!! Måste skratta lite hånfullt åt mig själv och mina problem;)

Maria och jag hade movienight igår (JAG vann gissningstävlingen om vad som skulle hända!!) och det ska vi ha även i kväll. Och imorgon blir det Titanic 3D, Jaack, JAAACCKK! Sjukt kulturella alt. sofflökiga.

Jobbet rullar på, synnerligen lugnt, inga larm. Knäet är duktigt, men skruven gör ont. Alltid ska det vara nåt.

Längtar till lördag och finaste Drifter! Underbart att få rida igen och sen är det ju kanske världens största plus att det är just Drifter som råkar vara en av de häftigaste hästarna jag suttit på. Mer komprimerad power i hästväg får man leta efter:)


Ska snart bege mig till gymmet och köra reehaab. Wohoo kul, eller njae.... Nåja, bara att intala sig själv att det blir vad jag gör det till. Jag har mitt knäs öde i mina händer. För att låta drama-queenig;)

Kort

Kategori: Rehab

En kort uppdatering så här på kvällskvista bara för att jag inte så värst mycket gillar att bo själv och har överbliven tid (läs mellan raderna: jag är rastlös och har gjort klart det vettiga för stunden)

Gymmet gick bra, rygg, triceps och rehab.
Och jag kunde göra både vanliga benböj och sumoböj med 20-kilosstången utan att det gjorde ett dugg ont i knäet idag! (Låter extremt klent men just nu är det fantastiskt att ens kunna göra;) HURRA HURRA HURRA!! Första gången som det inte känns av i dessa långsamma senfästen, wohoow!

Ska bara få det bekräftat på provtagningen till veckan att infektionen verkligen är borta. Men det känns som att jag bör ha märkt vid det här laget ifall den skulle vara på väg tillbaka. Med tanke på hur det kändes när den kom efter operationen. Usch, det gick inte att  missa för att säga så.

Snart så är sparrisen på gång igen:)

Och vad hände med våren?

Kategori: Vardag

Fruktansvärd morgon. Vaknade 9 o'clock och tänkte "men så härligt med en ledig dag, full av möjligheter" Tittar baki rullgardinen och möts av misärsyn. Typ en dm äcklig blötsnö på balkongräcket. Och mer kommer det. Kräk på det!
Så jag tog beslutet att dra mig som en annan knarkis till 11. Rätt bra beslut känner jag såhär i efterhand.

Dagens missioner hittills:
- Fika med Tina och hennes lillsyrra
- Två tavelramar införhandlade
- Tvätt, check. Kul att "torkrummet" i boningen torkar så effektivt som 2 dagar om man har tur, allt enligt uppgift

Dammsugaren ska hämtas idag hos A-L och M som varit vänliga att bunkra den under min frånvaro. Välbehövligt med tanke på att det kanske snart flyttar in råttor här som kan mumsa på allt gott som hamnat på golvet. Iofs skulle det bli rent även då.
Tränas ska det göra också minsann. Får se hur det går beroende på att jag uppenbart haft en vild natt i min sömniga ensamhet. Det känns lite som att axeln halvt dragits ur led nämligen. Hmm?! Sen så är mitt mongo-nyckelben dessutom väldigt upprört. Sticker ut som ett annan alienfoster och smärtar. Nåja Voltaren, voltaren komsi komsi! Tur att knäet sköter sig i alla fall, så slipper jag klaga på det också.
Får se om det blir en liten springtur också.
Och handla mat....åhh neeej!

Hipp hipp hurra för Jeff som fyller år idag! Igår var det kalas och presenterna gjorde lite succé. Yeees!

Som ni ser är Jeff nästan redan en fullfjädrad "Fire boss":)

Imorrn är det back to work. Och deltidsövning på kvällen. Så det blir en rätt fullspäckad dag, skönt!

Nähä jaha, nu ska jag äta lite och dra iväg till das gym. Hej svejs!

Framåt framåt

Kategori: Vardag

Hade hunnit förtränga hur jobbigt det faktiskt är att jobba bara dagtid. Sjukt trött på mornarna och relativt trött på kvällarna, så det känns lite som att jag inte hinner med nåt ordentligt förutom att vara på jobbet. Heja skiftarbete säger jag bara!

Sammanfattning sedan sistens:
- Påsk hos Victor, det var mysigt! Och lite arbets-helgigt, måla måla, röja röja!
- Pappa och brorsorna kom upp med flyttlass i tisdags. Tack för hjälpen! Så nu är det ju faktiskt rätt beboeligt här! Bara lite hyllor och allmän förvaring som saknas.

 Papa i kaoset!

- Jobbet går bra. Har nog aldrig varit så konstant skitig som jag är nuförtiden. Det spelar liksom ingen roll vart du är på SSAB; du blir sotig, kalkig, oljig, dammig; you name it! (och sen råkar jag verka ha en gen som gör mig extra mottaglig för smuts. Lite som en gris i svinstian eller kanske en flodhäst i områdets gyttjepöl?) Jäkla tur att det finns grovtvål. Jag överkonsumerar den och resultatet är fnöskiga händer som snart kommer börja fjälla;)
Idag var en säljare från Procurator, Fire and rescue, där för att visa upp lite nya grejer. Väldigt high-techiga andningsskydd! Tänk om man skulle få jobba med sån utrustning i framtiden, skulle vara riktigt gött!

-Ny sjukgymnast igår. Han var helt okej, möjligen lite oinspirerande och så underskattar han uppenbarligen mitt knä. När jag körde vissa av hans övningar igår kändes det nada. Då får man höja/förlänga för annars kommer det banne mig inte hända ett skit på förbättringsfronten.
Han tyckte dessutom att det är lite vågat att redan ha börjar jobba. Men nu råkar det vara så att jag har järnkoll på vad mitt knä klarar och inte klarar. Hoppas jag i alla fall! Skulle jag dra av det nya korsbandet nu skulle jag hata mig själv men det hoppas jag väl att jag ska slippa:)

- Imorgon är det fredag. Det betyder...snaaaart lördag=sovmorgon, hurra hurra!

- På lördag är det minsann födelsedagskalas för Jeff som hunnit bli 2 stora år!! Harregud vad tiden går. Dagens konstaterande: jag känner mig inte hemma på ToysRus (eller hur det nu stavas). Fasar inför den dagen jag kanske har egna barn och måste tillbringa mer tid där;)



Snart ska jag och A-L på gymmet och lyfta TON igen. Wuuooaah!
Hejdåå och heja SAIK nu!!

 

Update från Boden

Kategori: Vardag

Första arbetsveckan på SSAB är nu avklarad (sjukt hård vecka att börja, 3 dagars jobb;)
Otroligt skönt att börja jobba igen!
Har faktiskt fått en utryckning hittills. En skänk (sjukligt stora grejor) med flytande stål fick genomskärning så stålet började rinna ut. Häftigt att se, men det kan tydligen bli rejäla smällar då stålet kommer i kontakt med mycket vatten då det bildas vätgas. Kaboom kan det säga då, så man ska ha respekt. Vi kylde men genomskärningen gick inte att stoppa, så de fick skära lös skänken i efterhand och sen laga och täta den.



Lägenheten är mysig men spartansk än så länge. Resten av mina möbler kommer till veckan, så än så länge är soffan min säng. Har luslänsat Maria på hennes överblivna tillhörigheter;)
Dåligt försök att visa hur det ser ut: (vardagsrum slash sovrum)



Knäet är jätteduktigt! Har varit ute på två små löpturer och det funkar hur bra som helst. Lite stelt och inte mycket till spänst än så länge men inga smärtor och det är hurra hurra!!
Har inte känt någon tillstymmelse till att infektionen är på väg tillbaks så hoppas verkligen det fortsätter. Ska ta prover nästa vecka för att se så att sänkan ser okej ut.

Nä nu måste jag äta och sen ta tag i det hära med gymkort. Har lyxen att få träna på jobbet, mén där hänger man ju inte varje dag så nu ska det fixas lite närmare hemmet-gym:)