Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

En dag av vila

Kategori: Roliga saker

Ursäkta min långa frånvaro!
Hade ingen lust att ägna nån tid åt bloggande under hemmahemma-vistelsen och sen jag kom tillbaks till Bodden är idag den första lediga stunden då jag inte varit mer eller mindre bakom flötet av trötthet;)
Har jobbat lite, ridit och satt igång med intensiv dykkurs! Dykningen fascinerar mig, det går ATT ANDAS under vatten och det är high tech måste jag säga;) Och inte är det då så lätt som det ser ut! Vet inte hur många gånger jag lyckats dråsa ner i slajm-botten och orsakat kvalificerat "föstöra sikten ett tag framöver" scenario, haha! Men kul är det! Kan dock konstatera återigen att jag nog aldrig varit en fisk i mina tidigare liv, kommer sig inte naturligt det här med att fiska runt i vattnen!
Igår vart det finbesök av Malin med påföljande utgång på Bränna, himlarns trevligt och roligt!
 
Snart kommer Karlsson hit för att hälsa på ett par dagar! Äntligen, det var inte igår!
Så det blir några roliga dagar nu med massa kul, lite jobb och lite dyk innan det bär av mot Turkiet på lördag (inside information har berättat att det varit 48 grader där de senaste dagarna....jag tyckte det var för varmt här med 25 grader....det kommer bli kaos!;)
 
Appropå ingenting, den här bloggen gör verkligen inte skäl för sitt namn längre! Har ju inget mer att tillägga om mitt knä för tillfället (och bara det i sig är ju jäkelerns positivt, så menar definitivt inte att gnälla om det;) Det jag menar är bara att den går på lite sparlåga just nu, för jag betvivlar ju att det är så värst upphetsande att läsa om min vardag haha!
Avslutar trots detta med några bilder från hemmahemma (med en viss irritation då inte alla bilder från mobilen tydligen fördes över, att min dator hakar upp sig och att jag inte hittar nån blogg.se app att mobilblogga från=det är fortfarande ett lika stort projekt att blogga trots smart telefon!! Upprörande.)
 

Wawawiwaa

Kategori: Rehab

Här var det inte mycket till uppdatering minsann!
Full rulle senaste dagarna och det tycker vi om:)
 
Malin har vart här och hälsat på, och Victor har vart här och hälsat på. Konstateras kan att dagarna går alldeles för fort! Igår var jag och Victor och prövade på det här med forsränning några km uppströms i Storforsen. Mycket roligt blir betyget! Däremot så var det lite lågt vatten så tydligen brukar det vara lite mer action under de lugnare sträckorna. Så får pricka in en repris igen när det är mer vatten. Men där det var action; där var det kul så det rekommenderas!:)
 
Har jobbat sista dagen på viket men har redan några ströpass så det känns ok:)
Imorrn blir det jobb, sen intro på dykkursen för att ta cert och på fredag bär det av för några dagar hemma i Skucku. Hej och hå!
 
Annars då? Har min nya smarta telefon som Maria kämpat hårt för att få till affären. Anna-Lena och Victor har kämpat hårt för att lära mig manövrera den och vilka appar man ska ha och så. Jag är FASCINERAD;)
 
Har bara sprungit i veckan, men det har passat utmärkt. Det har varit/är banne mig som i tropikerna här!! Då går man gärna inte på gymmet. Hur ska det gå i Turkey när jag tycker det är för varmt här?! Det kommer bli intressant haha!
 
Kom fram till en sak idag: en klasskompis frågade efter lite övningar för knä till en bekant, så idag har jag suttit en stund och printat ner alla övningar jag kört/fortfarande kör och jag konststerar: Alla dessa övningar skulle faktiskt nästan kunna bli en hel bok!! Finns så otroligt många. Ångrar nästan att jag inte skrivit ner varje gång jag rehabtränat de senaste (snart) 2 åren och räkna på all tid. Inte konstigt att man inte hinner med allt man ska för där ligger det banne mig mycket tid;)
Ibland önskar jag att jag var sjukgymnast också, det är så himla intressant. Men då är det det dära med att plugga igen då...och då är det nog lite mer krävande plugg misstänker jag;)
 
Ha det så bra, det var allt för denna gång.

Känslan av...

Kategori: Rehab

när GPS:ens batteri tar slut efter första backintervallen ute i skogen. Inte nöjd tjej!
Är ju en nörd och älskar att sitta och kolla hastighet och sträckor efter passen, men icke! Den här gången får jag hålla tillgodo med puls och tid.
 
Det är så skönt för det börjar kännas som att min mesiga baksida på det opererade benet snart är ordentligt back in business. Har känt mig svag där (även om 6 månaderstestet visade överraskande bra resultat?) och rent visuellt då man klämt och känt så har det fattats en del muskelomfång jämfört med friskbenet. Men nu börjar det äntligen arta sig. Och jag tror att jag måste slå ett slag för just backträning!  (Alltså uppförsbackar, inte att backa, syftar jag på nu för att förtydliga;) Det är väl ingen vedertagen rehabträning för en korsbandsopererad såvitt jag vet (?), men underverk gör det då för min baksida.
Och det går ju att variera så mycket! Branta, mindre branta backar, korta eller långa, jogga eller tjurrusa, korta eller långa steg, gå med nån form av belastning (ryggsäck, viktväst, luftpaket you name it), grus, sand, bark, ko-stig, stenigt, asfalt..variablerna är massor. Och det bästa av allt: Du får vara utomhus!
Ofta är det ju sjukt jobbiga pass. Men känslan av när man kan slänga sig i en hög på backen efter sista intervallen, helt slut och säga till sig själv "Yes, I made it!" (Helt frivilligt också;), den är så jäkla skön!! Och inte att förglömma; ett knä som fungerar och inte gör ont, då är det kärlek mellan svettdropparna haha!
 
Förresten; snart har jag en ny mobil (jag är ju lite efter i utvecklingen och har fortfarande en inte-smart-telefon med knappar och dessutom en ofungerande kamera i den...) och då ska det tas kort hej vilt! Och vilken frihet att t ex kunna blogga från telefonen ifall man skulle vilja göra det, jag är alldeles fascinerad över dagens moderniteter;)!
 
Förresten; är det någon av er läsare som håller på/har hållt på/vill pröva på multisport och bor i Boden/Luleå med omnejd? Jag är sjukt sugen på att testa på det men vet inte riktigt "var" man ska börja. Hitta en tränings-/tävlingskompis känns som en bra start! Så känner du dig träffad, lämna en kommentar här:)
 
 

Provocerad

Kategori: Appropå ingenting

Det är precis vad jag blir (tyvärr, försöker kämpa emot, men nej! Irritationen är ett faktum)
Av att läsa och för den delen höra dessa kommentarer om ridsport (nu är det specifikt då stackars Rolf-Göran Bengtsson jag syftar på)
Antydningarna om att Rolf-Göran inte skulle räknas som en idrottare, att det är hästen som gör allt jobb, att det bara är att åka med på hästryggen, att han inte förtjänade Jerring-priset etc. Det eldar upp mig ordentligt!! För det är banne mig inte bara att åka med, det vet varje människa som börjat rida "på riktigt". Och här pratar vi om en människa som är 50 år, han har lagt ner sitt liv på att bli en av de bästa hoppryttarna och går man så långt som till en OS-final i hästhoppning, då är man faktiskt en idrottare ut i fingerspetsarna tillsammans med sin häst. Punkt slut.
 
Ni hör ju, jag blir som en hormonstinn tonåring! Men jag tycker bara att det är så orättvisa "påhopp" på sporten gjorda av folk utan kunskap. Men förvisso; det är ju inte ridsporten ensam om i OS.
 
Sjukt synd nu att R-G:s häst är skadad. Men klokt beslut för hästens skull.
 
Sen i morse då jag gick av jobbet har jag inte gjort så värst mycket. Tråk-tvättat och nannat lite på soffan bjöd förmiddagen på.
Kom däremot nyss hem från ett excellent träningspass. Körde lite mixpass plus Storstadsmodellen i minivariant (rullbandstest, bänk, drag till haka och rodden) Allt gick svinbra, hurrra hurra! Det känns bra att checka av ibland så man inte tappar där. På Sandö tränades de specifika övningarna så mycket, numera blir det mer sporadiskt med dem.
Nu är kroppen en aning mörbultad dock! Vart en hård start igår efter veckan i söder (som var typ vilovecka) med badminton, gympass och ett rejält rehab/benpass igår. Måste bara få säga; jag älskar mitt knä nu. Det är så himla duktigt <3
Skulle egentligen ha velat springa långt och lugnt idag men har jour så det blir det inget av med. Och det här med att springa längre sträckor på löpband...not so much for me;)
 
Så är det! I afton blir det movienight med Anna-Lena. Vi ska se "Friends with kids". Flipp eller flopp? Vi får väl se:)
Heejdåå!

Back to black

Kategori: Roliga saker

Tillbaks i Boden!
Trots att jag haft sjukt bra dagar i södern så är det rätt skönt att vara hemma igen. Och skönt att jobba igen. SISTA veckan på viket, jesus christ vad fort det har gått.
 
Sammanfattning av veckan som gått:
Solat, badat, ätit massor, träffat underbara människor, Gröna Lund (=dödsångest/adrenalinglädje), Sommarkrysset (och ja; jag och Tess stod ca 1-2 m ifrån Paolo Roberto. Ville innerst inne skrika "Paolo Paolo, jag har din träningsbok hemma, du är så coool!!" (Men det gjorde jag förstås inte, fjortisarna skötte det så fint själva;), ett par svettiga löpturer, lite svettigt gym, glassätande, myst, lite turistande, längtat ut i skogen och bort från stan m.m m.m.
Pretty good yees!
 
Fick en väldans bra present av Anna-Lena idag! Fryst snus som måste konsumeras. Se och lär; så här får du din snus torr från frysa...LUFTA LUFTA;)
 
Det var allt för i afton. Nu ska jag packa upp all drit jag har släpat med mig, tur att OS finns för att göra det hela lite roligare!!

Till södern det bär

Kategori: Vardag

Jaha nu sitter jag och min kotlettiga svett-kotlett-frilla i Victors soffa i Norrköping och återhämtar oss efter en kombinerad spring/cykel/handlingstur.
Victor har fräckheten att jobba idag så då måste man ju underhålla sig här i storstan.
 
Jag känner mig kasterad efter att ha raceat runt ganska mycket på "Röda pilen" (cykeln) idag. Den har en fruktansvärd sadel som är hård som sten och dessutom är ju sadeln lite hög= aj aj aj! Intressant fakta va?
 
Jag hoppas nu att springturen inte var ett misstag. Sen senast jag var ute och sprang har jag haft en oroväckande smärta i vänster skenben på en specifik punkt som har gett sig till känna bara av att gå. Men idag har det inte känts av så förhoppningsvis var det bara något snabbt övergående.
Tror jag har blivit lite paranoid/hypokondrisk vad gäller skador ibland. Första domedagstanken när jag kände att jag hade ont där: "Åh nej, jag har fått en stressfraktur och benet håller på gå av!" Positiva klubben verkligen;)
 
Förövrigt vill jag bara uppmana dig; om du nån gång hör mig säga att jag ska åka tåg, SÄG NEJ! Igår var mitt tåg "bara" 3 timmar försenat till Stockholm. Och senaste gången innan det, nätta 7 timmar försenad hem. Bra statistik SJ och heja Sveriges infrastruktur.
 
Annars har jag det väldans bra!