Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

Finalen....

Kategori: Rehab

kaboom, imorgon är det goodbye till antibiotikan!!! Så sjukt obeskrivligt gött. Hoppas på att vi slipper återses igen:)
Hos läkaren gick det bra, proverna bra, ingen svullnad, ingen värme i knäet, stabilt korsband. Han TROR att chanserna är goda att infektionen verkligen är borta med tanke på hur bra proverna varit hela tiden (hoppas hoppas hoppas!)
Det enda dumma är den framträdande skruven som börjat irritera mer och mer. Han rekommenderade rejält knäskydd vid framtida eventuella knäkrypande positioner på jobbet. För skruven ska minsann sitta där minst ett halvår till. Nåja, en bagatell skulle jag kalla det!
Sjukgymnastiken gick bra, och jag får börja jogga på plana underlag! Fy fan vad underbart:)

Imorgon går flytten mot Boden! Ska bli jättekul men det känns inget vidare att fara ifrån farmor. Två veckor hittills på sjukhuset igår. På grund av en jäkla undersökning som skulle ta en timme. Och det går inte uppåt. Usch man känner sig så hjälplös..

Sen så är det alltid lite vemodigt att fara hemifrån, inser varje gång att jag är ju vuxen nu. GAMMAL kanske till och med?! Bara att inse att jag är för gammal för att springa runt hemma och leka häst etc etc;)

Så är det.
Håll tummarna för att Åke pallar de långa milen norrut imorrn!

Fläng hit och fläng dit

Kategori: Vardag

Har befunnit mig i Norrköping de senaste dagarna och har därmed icke prioriterat detta bloggande. Ber om ursäkt till min gedigna läsarskara;) Min läsarstatistik fungerar inte så det kan röra sig om 5 eller 50 personer. Har dock en känsla om att det lutar mot 5 haha!

Så, vad har hänt i norrköping då?
- Jag har fått träffa Victor, hurra hurra!
- Jag har fått träffa Tess och Håkansson, hurra hurra igen!
- Jag har skapat drama på Clas Ohlson och svimmat in i ett ställ med nyckelringsbjörnar= begravd i björnar på golvet, förnedrad och ett big blåmärke på the biceps. Se talande bild under. Tack till snälla clas ohlson-personalare som bjöd på banan och till Victor som inte låtsades inte-känna-mig haha!



- Vi har ätit. Och då menar jag massor. Våfflor, pizza, fruktsallad you name it!
- Vi har haft picknick!
- Vi har matat ankor (eller ÄNDER om man nu ska vara petig)
- Prövat snabba barn-brills
- Spatserat
- Gått på stooora affärer
- Myst!



Har även provat på World Class Gym där. Helt klart 5/5 ankor!

Farmor, som mådde allt bättre, under helgen fick bakslag igår kväll. Typiskt typiskt typiskt! Håller alla tummar för att hon ska få bli frisk och kry igen och slippa ifrån sjukhuset nångång. Får se imorgon hur det utvecklar sig.

Appropå imorgon är det dags för the final läkarbesök och på söndag har jag ÄNTLIGEN vräkt i mig denna oändligt långa 90 dagars antibiotikakur. Hej hopp vad jag kommer vara nervös när jag slutat, tänk om infektionen kommer tillbaka?! Då vet jag inte vad jag tar mig till. Men nu ska inte fan målas på väggen, förhoppningsvis är ju de elaka stafylokockerna ett minne blott.
Sjukgymnasten ska också besökas (sista besöket här i Östersund innan färden bär mot Boden). På måndag ska jag börja jobba! Sjukt svårt att fatta och sjukt skönt att inte fortsätta vara sjukskriven.
Kommer med nya rapporter kring detta imöra.
Hejdåå!

Ab imo pectore..

Kategori: Inte roliga saker

Kämpa på fina, älskade farmor!

"Det är hälsosamt och stärkande i fjällen"

Kategori: Roliga saker

Har just kommit hem från 1,5 dygns underbart spenderande till fjälls!



Vi har:
- Solat
- Åkt skidor
- Kört ved
- Ätit
- Sovit

Summa summarum: Man kan nog knappt ha det bättre!





Och inte att förglömma; dagens outfit! Även om man befinner sig i glesbygdstrakter är det viktigt att tänka till ang. vad man sätter på sig. Välmatchat och stilrent ska det vara! Se och lär;)

 Heja NWT!

Knäet har varit superduktigt! Fast jag är en chicken som heter duga i nerförsbackarna på skidor. Är så stört rädd för att ramla och dra av korsbandet igen. Snacka om att man har mycket kvar att jobba på vad gäller det mentala. Även om jag fysiskt börjar känna mig rätt trygg med knäet så sitter det så otroligt mycket i huvudet.
Ett exempel: OM jag någonsin kommer befinna mig på en fotbolls-/innebandyplan igen för att spela, då kommer jag antagligen börja stortjuta av rädsla så fort någon mot-eller medspelare skulle närma sig och ens göra en antydan till att vilja tackla mig. Detta pga att det har grävt sig så långt in i hjärnan att sånt innebär att knäet pajjar, smärta och invaliditet. Roliga tankar! Hursomhelst, det får framtiden utvisa. Nu är jag bara glad och nöjd:)

A lot of fun

Kategori: Roliga saker

Kom hem i afton efter några dagar hos Victor. Fantastisk workcamp!
Vi har målat ett helt hus, röjt så det står härliga till och städat hus för fotografering inför visning.
Jobbigt men herregud vad det är underskattat att jobba!! Dagdriverskan har nu börjat arbetsträna;)
Sen som pricket över i:et åkte vi till Flen och fick träffa Tess en snabb kväll, underbart!
Inte underbart: Jag hatar att säga hejdå.
Inte underbart: Det snöade när jag kom till Östersund. Jag som redan vant mig med det våriga söder-Sveriget.

Underbart #2: Har fått en lägenhet i Boden! (Tack Maria;) Skönt, trodde inte jag skulle hinna hitta nån till aprilstarten men det löste sig ju finemang:) Däremot är det lite köpa-grisen-i-säcken situation. Har ju inte sett den och inget kontrakt behövs skrivas så det kan ju vara lite vad som helst. Spännande helt enkelt;)

Underbart #3: Har anmält mig till Vasaloppet 2013 idag. Ojojoj säger jag bara, det här blir intressant!! Går det vägen så är jag och mitt knä banne mig friskförklarade vid det laget!

Underbart #4: I helgen blir det en Öjön-tripp (FJÄLLEN, wohoo!!) och härliga skidor.



Nu ska jag pröva mammas nya core-dvd och se vad den har att erbjuda. Heejdåå!

Back to sjukgymnasta

Kategori: Rehab

Ännu ett långpass avverkat hos sjukgymnasten.
Övningarna som jag fått går bra, men jag får inte slippa undan "ontet" över knäskålen så fort jag böjer och belastar...vilket medförde= inga nya övningar idag. Bajs också!
Då måste man ta det lugnt, för annars kan jag få senfästesinflammation. Det är nog en av de värsta meningarna jag vet; "då får vi ta det lite lugnt". Jag blir så sjukt sur i hemlighet. Vill INTE ta det lugnt. Men MÅSTE ta det lugnt. Blä!
Så här känner jag mig:



Nåja nåja, vad vore rehab utan bakslag också (hrrrm...)

Ikväll har jag passat på att utnyttja vallningskunskaper, vallningsbord och diverse vallningsattrialjer av brorsorna som far norrut imorrn igen. Tyvärr blev skidorna som jag åker på halvt utdömda, så vi får väl se om det blir nån skillnad. Antagligen kommer jag få ett nytt agressivt utbrott nästa gång det ska skidas, då jag återigen står där utan glid och utan fäste. Men dom måste ju faktiskt få ännu en chans!

Vasaloppet 2012

Kategori: Roliga saker

Duktiga brothers som premiär-genomfört Vasaloppet på kanontider!!

Minuterna innan start                   Elitledet hänger på startlinjen
                 

Kan INTE klaga på heja-på vädret!


                                    Målgång Mattias
Kristoffer i Evertsberg                                            



Matte framme i Mora på 6.35!


Kristoffer framme i målet på 7.31!


MYCKET BRA JOBBAT!

Är faktiskt riktigt sugen på att anmäla även mig själv tills nästa år. Skulle vara kul att verkligen ha nåt att träna till och se om min skidåkning kan förbättras efter x-antal mil till vintern. Mmm minsann, tåls att funderas på! Nån som vill hänga på?

Dittan och dattan

Kategori: Rehab

Solen skiner och solen skiner, underbart!

Igår tillbringades ett par timmar återigen hos sjukgymnasten. Fortsätter gå framåt, ännu några nya övningar. Högerbenet med tillhörande knä fortsätter impa. Balansen och koordinationen blir bara bättre, nästan så att det friska vänstra redan är omkört!
Så nu är det bara styrkan och spänsten som saknas;) Bara att jobba på. Enda gången jag egentligen känner av att knäet skulle göra lite ont är då jag böjer och belastar. Men det känns mer som att det "spänner" över knäskålen, så det är inga direkta smärtor, så det ska nog gå till sig snart.
6-månaderstestet som görs efter operationen kommer inte bli några problem sa sjukgymnasten nöjt. Och lika nöjd blev jag! Bara infektionshelvetet är borta så ser det ljust ut, yeeees!

Mera positiva saker; jag kommer börja jobba tidigare än vad jag räknat med:D Redan i början av april blir det jobb på SSAB:s brandstation (såvida knäet fortsätter sköta sig som det gör) fram till sommarens (förhoppningsvis) sommarvik på ordinarie räddningstjänsten. (Vågar inte hoppas på nåt egentligen, för då blir jag vidskeplig och övertygad om att det kommer bakslag...) Och även på deltiden där jag för tillfället är sjukskriven från. Hoppas hoppas hoppas det går!
Så nu är det mission leta lägenhet i Boden som gäller! Det går...sådär. Nåja det löser sig sog snart.

På kvällen igår körde jag och Verner ett stone-hard-gym-pass! Bröst, triceps, biceps och lite mage på det.
Bänken gick jättebra igår!
Uppvärmning, sen 5*5 på 57,5 och sen 40 reps på 30 kg. Över förväntan!
Senil som jag uppenbarligen är lurade jag på Verner 10 kg mer på stången än vad hon brukar ha. TUR att de stackars boobie-musklerna höll;)

Här hemma ser det just nu ut som en vallaverkstad


Imorgon bär det ju nämligen av mot Sälen och Vasaloppet. Kristoffer och Mattias vallar och fejjar så det står härliga till. Ska bli riktigt kul att fara dit och heja på!