Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

Sol i sinne

Kategori: Vardag

Inte ute, där regnas det. Och är jättevarmt.
 
Efter en virrig natt (råkade visst somna på soffan) och vaknade vid 8. Det är rätt häftigt ändå hur man ibland kan vakna av sig själv för att man vet undermedvetet att man måste. Skulle ju nämligen ha jour från just 8 och eftersom jag oplanerat nannande in på soffan hade jag ju inte satt igång sökaren. Så jag blev lite fascinerad eftersom jag i normala fall sover som en gris tills något form av larm väcker mig.
Förflyttning till sängen och grissovningen kunde fortsätta;)
Igår kväll var fina Emma här (hade ju sån tur att hon via jobb placerats här i lilla Boden några dagar) och det åts, kollades OS och massa nostalgiskt chitchatt. Synnerligen trevligt och det är så himla kul att prata om de svunna tiderna, haha skrattar fortfarande lite här för mig själv;)
Annars har fredagen och lördagen tillbringats på brandstation. Kan inte komma på många jobb som man skulle kunna tänka sig att vara på 1,5 dygn i sträck. Världens bästa jobb kanske?!
Axplock av göromål: Snickerier, volleyboll, ett stycke bilbrand, hävar- och lastväxlarövning, gym, film, städning, underhållning i form av gamla mer eller mindre sanna historier etc etc. Man bara måste älska variationen i detta jobb!
 
Första gången volleyboll prövades efter knäoperationen. Kändes stabilt men börjar känna att det skulle vara bra med ett knäskydd trots allt. Det känns så "naket" och utsatt utan på nåt oförklarligt vis. Tog upp just knäskyddfrågan med läkaren som opererade mig och enligt han finns inget skydd som kan skydda knäet i den utsträckningen att korsbandet inte skulle kunna gå av igen. Inget skydd kan skydda mekaniskt mot den kraften som uppstår MEN det ett skydd däremot kan göra är att "uppmärksamma" kroppen och hjärnan på var man har knäet, vad man gör med knäet och kan på så vis skydda i viss utsträckning.
Men det är så bökigt att få en ortros utpassad till mig eftersom jag måste till Östersund p g a att jag fortfarande är skriven där. Så jag tror jag i första hand kollar runt här omkring på redan "färdiga" skydd så att säga.
 
Imorrn kväll drar jag mot Norrköping och Victor, hurra hurra! Har bytt lite pass så nu blir det en hel vecka ledigt minsann!
 
Nähä jaha undrar just ja ifall jag ska försöka ta tag i dagen och få lite träning gjord. Kan ju faktiskt inte sitta och dega här hela daga.
Det här saknar jag speciellt mycket idag:
 
Fjällen och att rida...mums! (Den här bilden är förövrigt hämtad från min och Anna-Lenas western-era, det var kul minsann!)
Ha en bra söndag, katjing!

Borde göra det och borde göra det..

Kategori: Vardag

Ja, det är en sån dag. En sån där dag som egentligen borde vara fylld av "borde göra det-saker" innan jobbet ikväll.
Typ som att:
- Tvätta
- Diska
- Städa
Men nej, känner inte alls för såna tråksaker idag. Så skit samma att det snart flyttar in råttor som kalasar på matbitar på golvet, råttor som bygger små nästen och bon i kattens omkringflygande hårbollar. Kanske råttorna vill gnaga hål på kläderna i tvättkorgen också? (Nu överdriver jag en smula, riktigt så illa är det inte än, men ibland är det så roligt att just överdriva;)
Så istället ägnar jag dagens tid åt att t ex blogga (mycket viktigt!) och sen blir det en längre löptur bara för att fira att jag inte har jour. Det enda tråkiga måste-görat idag blir att fixa ett pass. Börjar ju faktiskt närma sig september och Turkiet och då måste man ju faktiskt ha ett pass. Räknar kallt med att jag kommer se lika mongopongo ut på det här passfotot som jag brukar på körkort, id-kort och dyl. Eller de flesta kort kan jag kanske tillägga. Som det sig bör! (Utmärkt uttryck!!)
 
Fotograf: Anna-Lena
Vi roadtripade och hälsade på fina Drifter igår! Mycket mysigt, det enda som störde idyllen var en annan påträngande häst, alias Åsnehästen som suktade efter uppmärksamhet. Det är inte lätt här i världen!

Och svetten den bara rinner!

Kategori: Vardag

Det har varit sjukt fint väder de senaste 2 dagarna. Inte olidligt varmt, men rätt varmt och jag svettas. Blir i hemlighet lite avundssjuk på de som kan gå runt och se så svala ut hela tiden. Jag är inte sval av mig.
 
Har inmundigat lyxlunch med Anna-Lena på stan idag (lite tröst; hon är ju faktiskt inte heller så sval, eller vad säger du purris?;) och köpt ännu ett par fjäderörhängen (älskar fjädrar och hönor) och ett par sjukt snabba springshorts.
De har redan invigts i form av backintervaller.
Det är väl det positiva med att ha jour (då man inte kan springa iväg på några långpass) för då passar det ju ypperligt med just t ex intervall i backe, som brukar ha en förmåga att utebli annars. Hmm, vad kan det bero på tro? Skulle det kunna vara att det är sjukt jobbigt månntro?!;)
Körde hursomhelst i en sand/bark-backe uppe på berget där jag annars brukar rida. Och hrrm, det var liiite jobbigare att ta sig upp för egen maskin än på hästryggen haha! Härligt möra ben och knäet är fortsatt jätteduktigt.
 
 
Imorrn blir det jobb igen, skönt!
 
Avslutar med en bild på hur härligt Drifter har det på sin semester ute i Skäret!
 
The leaders i valackhagen. Islänningen (tillika den minsta hästen i hagen) är #1. Drifter har tagit på sig rollen som #2. Som ni ser brukar Drifter äta för fulla muggar (valuta för betet), därav den lätt klot-liknande stylen;) Är det semester så är det!
 
 
 

Let's boot and rally

Kategori: Vardag

Här rullar det på.
I veckan har jag:
- Fått träffa farbror Malin, hurra!
 
- Fått äta gomiddag på Bränna med girlsen Anna-Lena och Maria och så Marcus förstås. Mums för köttiga hamburrgare!
- Spela riktig tennis, badminton och mjuktennis på jobbet. Och det är så himla roligt för jag känner mig allt tryggare med knäet. I början var det lite läskigt med alla rushstart/stopp, riktningsändringar fram och tillbaka men efter lite vanetid har det känts så jävla bra! Så sjukt skönt med inte en tillstymmelse till ostabilitet. Otroligt gött men det gäller nog att inte bli "övermodig".
Följde med och kollade på Korpenmatchen igår på jobbet och jag blir så jäklars sugen på att snöra på mig fotbollsskorna och bara vara med för knäet känns ju så bra. Men då hör jag min ortopeds ord vid 6-månaderstestet klinga i huvudet "ditt opererade korsband är ca 60-70% "färdigläkt och starkt" just nu jämfört med det friska oskadade så tänk på vad du gör trots att det känns helt bra"
Och sen den kluriga frågan; kommer det vara värt för mig att riskera att dra av korsbandet igen genom fotboll och innebandy? Jag har ju inte satsat på något av det utan har bara spelat för att det är så roligt! Den som lever får se.
- Massa roligt gym och underbara och mindre underbara löpturer.
 
- Fått ett larm inatt. Larmen har inte duggat tätt hittills den här sommaren. Ett alldeles lagomt larm för att vara mitt i natta i form av en bilbrand.
Den här veckan är lugn på jobbfronten med bara 2 skift. Men däremot är det jourvecka. Inget fel på jour men det är lite jobbigt att vara så låst. Vill ju gärna kunna åka var som helst, när som helst. Springa var som helst, när som helst. Och så är det ju minsann Boden Alive till helga, men det blir ju följdaktligen nyktert för min del. Kan ju i stort sett betitla mig som nykterist den här sommaren;)
 
Idag ska jag och Annika fara ut och titta till pållen Drifter på sommarbetet. Han har det nog gaaanska så bra just nu!
Så är läget, heejdåå!
 

Ordet fruktansvärt räcker på långa vägar inte till...

Kategori: Inte roliga saker

Tänker på de omkomna brandmännen, de skadade brandmännen, deras anhöriga, deras arbetskamrater och all räddningspersonal som fick åka på detta larm med uppgiften att försöka rädda livet på sina kollegor.

Det finns inga ord

Stanna i Sankt Anna!

Kategori: Roliga saker

Det har vi gjort och det rekommenderas!
Jag har ju inte hängt mycket (läs:knappt någonting) i den svenska skärgården, men jag måste säga att den är över förväntan! Speciellt från ett kajakperspektiv. Kajak är verkligen härligt, köpa en såsmåningom kanske?
 
Sammanfattningsvis kan jag meddela att helgen har vart sjukt bra! Vädret har bjudit på nästan ALLT; åska, hällregn, sol, värme, dis.. och havet var inte alls så kallt att bada i (trots att jag kan vara jordens badkruka..) Vi bodde i ett torp/stuga/litet hus ute på en ö. Massa god mat och dricka, badtunna och så himla bra sällskap! Cred till fixar-Victor!
 
Det enda dåliga:
-Jag fick tillbaka monsternackspärren och vågade inte joina de andras eskimåvändningsträning. Jag hade banne mig brutit nacken av mig.
-Mathilda fick tusen svullna kliande myggbett
 
Nu låter det som att det bara är gnäll-tjejer som är i farten men så är det faktiskt inte. Otur kallas det;)
 
Och lite dryg hemresa.. Norrköpingståget var försenat-->Bodentåget väntade inte. Vad händer? Jo, jag fick sova på hotell i Stockholm (STORT plus med hotellfrukost;) och flyga hem dagen efter istället. Man ska verkligen inte boka tåg om man måste vara hemma i planerad tid. 7 timmar senare, check!
 
Sitter och hänger i soffan nu efter en skön löptur. Så himla underbart för knäet bråkar verkligen ingenting! Jag älskar att springa igen<3
Jobbar inte förrän imorgon kväll. Så se upp imorgon förmiddag; då ska jag och A-L lyfta ton igen!!;)
 
Plock från helgens bravader:
 
 
Avslutar med att slå ett slag för Starbucks kalla olika kaffen. Första gången och satan i gatan vad gott! Heejdåå!

Medelålders

Kategori: Vardag

Snart räknas jag in i kategorin kvinna i medelåldern...25 år fyller jag idag! Hej och hå, när jag gick i typ mellanstadiet så var 25-åringar nästintill tanter och farbröder. Fatta så gammalt. Halvvägs till 50. Närmare 30 än 20. Klimakteriet närmar sig;)
Nåja, det är ju faktiskt inte alla som får bli 25 så man ska väl faktiskt vara tacksam.
 
Jag har tajmat väl.
Dagen till ära hemsöker jordens nackspärr min arma nacke och jag går runt som ett retard. Men förkylningen är borta i alla fall. Great success!
 
Inga larm på jobbet i natt, men det kanske var lika bra. Jag och min nacke hade väl inte varit de snabbaste knivarna i lådan så att säga;)
 
En liten input:
Har fått beslutet från patientförsäkringen nu. (Man får anmäla till dom om man drabbas av en infektion till följd av en operation. I mitt fall korsbandsoperationen då) Summa summarum: Man blir inte rik! 7500 kr har det beslutats att jag ska få i ersättning men av dessa ska jag betala 2200 kr i självrisk.
Så ja...mitt hetaste tips: Bli inte sjuk och skada sig inte.
I ersättning för den här knäkarusellen med egen olycksfalls- /skadeförsäkring plus patientförsäkring får jag totalt  5200 kr utöver. Annars har det gått ganska plus minus noll med det jag fått lägga ut själv med de ersättningar jag fått. Men en rolig sak som kära A-L noterade på löne-/anställningsintyg:
Här kan du fylla i dina naturaförmåner och vilken typ av naturaförmån. Mjehehehe!
 
Ha en bra dag!

B som i Boring

Kategori: Vardag

Idag är en riktig seg-dag!
Ingen träning alls idag för jag balanserar precis på randen sjuk/inte sjuk, så det är väl bäst att ta det lugnt värre och proppa i sig Echinagard. Kan ju funka!
 
Idag har, trots denna sega trötta söndag, jag, A-L och Marian varit på loppis. Har inte varit på många loppisar i mitt liv och denna fick mig definitivt inte att vilja fara på fler;) Litet, unket luktande, krafs i massor och en tant som nästan förföljde oss "flickor flickor". Tack men nej tack.
 
Tillfälligt bor jag nu inte ensam utan har fått tillökning i form av Marias katta. Som en äkta kattant vandrade jag genom stan med katten i en kattbag över axeln och uttöjda coopkassar i vardera hand. Fullproppade med ting såsom kattsand, kattlåda, kattmat, klöspelare; en kattants våta dröm sammanfattat! Classy som alltid!
 
Förlåt, det här KAN vara det tråkigaste blogginlägget som nånsin skapats. Håll tillgodo, snart kommer roligare!
 
Och just ja, HEJA ESPANIA, låt inte smöritalienarna ta hem det!!