Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

Vuxet!

Kategori: Roliga saker

Snabb update här på lunchrasten på jobbet.
Igår och idag har jag mångdubblat mina vuxenpoäng!!
För.... Igår köpte jag nämligen en ny bil:)
Har ju varit en tanke under längre tid, men igår såg jag annonsen, jag och Maria roadtrippade dit, inspekterade som dom bilsnillen vi är, och köpte den och nu står den och acklimatiserar sig i sitt nya hem Boden!
En Renault Laguna -99, precis lookalike med Anna-Lenas gamla goding. Sjukt nöjd! Heja impulsivitet och spontanitet (speciellt när det gäller att köpa bil...eller?!;)
Så imorgon kommer Åkes dom. Besiktning! Vid positivt utfall får han kanske t om fortsätta rulla vidare hemma i Jämtland, men inte med mig bakom ratten. Kommer faktiskt sakna den gamle trotjänaren. Ful, bucklig, blåsig, ljudlig but still; med ett hjärta (och motor) av guld!

Vuxenpoäng #2: Egen bilförsäkring. Min stackars mor måste alltså inte lida för eventuella missöden med den här bilen!

Vuxenpoäng #3: Förlängde mitt tandvårdsabonnemang igår. Sjukt upphetsande!

Håller jag på att få en 25-årskris tro?!

Sweat baby sweat

Kategori: Roliga saker

Kan det bli vinter igen?! Nä då, nu skämtade jag lite, men jag svettas så fruktansvärt såna här dagar. Kladdigt, svettigt och kisandes dagen igenom, tar på krafterna! Nå är det härligt med sommar ändå;)

Fick just mycket goda nyheter av mama (hipp hurra på morsdag!) Familjen får tillökning i form av en liten valp lagom till midsommar, en svart liten goding i form av en golden/labbe-tik! Underbart infall tycker jag:) Får se om gamla Flisa uppskattar en energisk valp-playmate!

(Inte någon av dessa valpar, bara som en exempelbild så att säga;)

I morse avslutades denna veckas jobb, och imorgon tar den nya veckan över. Inga larm under lördagsdygnet, men utbildningar under dagen och deltidsfest på station under dagen/kvällen så det var relativt fartfyllt ändå! Gaaanska så skönt idag att inte ha druckit igår /tanten talar;)
Prövade att gå ett rullbandstest med ståltuberna igår (fast minus larmställ, för jag svettades redan så;) och knäet kändes så jävla BRA, nemas problemas. Eufori som vår kära Loreen skulle ha sagt!

Har faktiskt varit en sväng på hinderbanan idag (ett av de ställen där jag pajjat knäet) bara för att pröva hoppa upp på lite hinder och sådär. Gick bra, men jag är verkligen nästintill dödligt rädd för att komma ner igen. Är bara beredd på att höra knaket och känna den där fruktansvärda smärtan igen. Så inga hopp nerförs nej! Men med tanke på att jag hoppar nerför bänkar för fulla muggar på gymmet så pallar knäet det nu, men det sitter en rätt rejäl spärr i huvudet. Den kommer släppa, hoppas jag!

Det var goda tider när man vågade hoppa så här:

Actionfotograf: Anna-Lena

Sista veckan på SSAB nu till veckan, sjuukt fort har det gått! Alltid lite vemodigt att sluta. Nåja nåja så är det, efter det blir det ett par veckors "semester" innan viket på heltiden drar igång. Ska bli så himla kul!!

Nu har det blivit molnigt (då är jag liiite starkare än när det är soligt;), så nu ska jag passa på att fara på gymmet och sen ta in pållen Drifter.

Trevligt afton på er!

Det är mycket nu!

Kategori: Vardag

Hej och hå, senaste dygnen har varit rätt intensiva.
I torsdags kväll bilades det ner till Norrköping med brandbils-veteranerna. Konstaterande: Sverige är onekligen ett synnerligen långt land!
Mycket trevliga dagar i södern och höjdpunkten: VARGARNA! (på Kolmården för att inte förvirra någon) Lyx att få komma in i varghägnet och hälsa på det burdusa, fina wolfpacket! (Bildbevis kommer;)
Och underbart att träffa saknade människofolk igen!
Hela söndagen tillbringades i bila på väg upp igen. Chop chop måndag morgon och upp med tuppen till jobbet.

Stenhårt rehabpass efter jobbet. Nya övningar, hurra! Nu ska det kutas i åttor, race-stanna-springa bakåt, fotbollsuppvärmningsövningar och massa hopp på ett och två ben. Har hänt sjukt mycket med knäet på kort tid, i positiv riktning, så det känns riktigt bra!
Kanske har jag snart nått målet som sattes upp tidigt; världsrekord i att rehabilitera sig snabbt efter korsbandsop och en infektion haha;)
Blir spännande med 6 månaderstestet i juni och se vad det visar.

Igår hände något fruktansvärt komiskt!
Jag var i lugnan ro på väg till Anna-Lena i Åke-bilen. Ser i backspegeln;tänker "åh nej polisen! Men det är lugnt, för jag kör alldeles lagligt nu."
MEN grejen är att de svänger in efter mig på parkeringen. Hjalp!
Jag (lätt darrig på rösten) "Varför förföljer ni mig?"
Polis: " Är verkligen din bil okej?"
Glåporden fortsätter "ja den ser ju lite misstänkt ut", "är det du som krockat med den?", "men den ÄR okej?"

Och till råga på allt så ser han kryckorna i baksätet. Och frågar vad jag jobbar med. Haha han måste tyckt att jag var lite konstig. Brandman med nästan världens skrotigaste bil, som låter som en gräsklippare, bucklig och dessutom ett par kryckor med i bilden. Mystisk kombo! Nåja, efter blåsning, visning av körkort och koll av att bilen inte hade körförbud fick de åka iväg utan byte;)
Skrattades gott åt denna incident hos A-L framför skräckfilmen med Daniel "Harry" Radcliffe i huvudrollen. 3/5
uppvridningsbara melodiapor får den!
(Och det finns ju värre än Åke;)



Nannade in vid halv tolv...och deltidslarm strax efter tolv. För nu är det minsann jourvecka.
Villabrand, men ingen eftersläckning för oss. Passning, utkörning av luft/hämtning av använt material och tillbaks tills station för att börja återställa. Det var den natten med ca 1,5 timmes sömn.
Och sen var det liksom dags att fara till ordinarie jobbet i racerspeed. Så jag är ANINGEN glåmig, trött och hängögd idag. Satsar på tidig sorti i afton (och hoppas på att det blir en lugn natt utan larm)

Japp, det är vad som händer och sker. Och det börjar bli sommar nu!!

Underbara helg!

Kategori: Vardag

Mums vilken skön helg det har vart!
Mycket tid har spenderats i stallet och i skogen på fantastiska Drifter, underbara hest!



Har också hunnit med att medverka på hundträning a'la Anna-Lena. Hej och hå, en hel vetenskap är det! Klarade mig i alla fall från att bli kallad snuskgubbe när det krälades intill elljusspåret för att Obelix skulle markera ljudet;)
Vi har också gett den norska science-fiction eran en chans genom The Thing...rekommenderas inte, men det bjuds på en del skratt måste medges! 1,5/5 möjliga gräshoppor.

Maria har minsann fyllt 25 idag och där bjöds det på fika så det stod härliga till! Är nog fortfarande hög på sockerkicken!



Gymmet har besökts ett par gånger under helga, gotta love it! Knäet är fortsatt duktigt och jag har minsann avancerat lite i hoppspänsten. Nu pallar det med att göra enbenshopp upp på låga plintar, mycket bra! Inga som helst känningar av att det skulle vara instabilt.

Imorrn vankas det jobb igen, hur blir man trött på kvällen när det är såhär ljust undrar jag? Jag har glömt.
Nu ska jag laga matlåda. Korv och makaroner. Igen.

Just ja! Den 19 juni; då är det dags för 6 månaderstest för knäet nere i Stockholmot. Det lär bli spännande!

Om du letar efter kvalitétsläsning....

Kategori: Roliga saker

skynda dig att gå in på denna nytänkande och nyskapade blogg!


http://vildnuckan.wordpress.com/

Tänkvärt, läsvärt, bildande, berörande bilder men först och främst: fruktansvärt rolig;)!

Skämmes!

Kategori: Vardag

Jag är en dålig människa, MYCKET ynkligt innehåll i denna blogg på senaste tiden!
Skyller på att det inte varit prio 1 att blogga på sistone OCH tilläggas ska att jag ju faktiskt inte har en smart telefon som man kan blogga från. Och en sjukt långsam dator, så det är ju ett helt projekt det här ska ni veta! Perfekta svepskäl;)

Så, vad har hänt och skett?
- Jobbat och jobbat! Inte hårt, men trots detta jobbat. Verket har bjudit på ett stycke brand och ett stycke hisslarm. Så på larmfronten kan man konstatera att det är synnerligen lugnt!

- Tränat och tränat! Träningen går (oftast) bra. Knäet sköter sig finemang. Det enda är den eviga skruven och senfästena i det området. Det gör nämligen ontont då jag ska träna mitt mesiga hö baksida lår. Så det hamnar efter framsidan. Inte bra, men det är bara att gilla läget! Hoppträningen går jättebra, det hoppas hit och dit och upp och ner.
I måndags var det varm och kall rökövning på deltiden och knäet kändes hur stabilt som helst, så sjukt gött!!

- Varit i Skellefte och träffat Mathilda och Lunke och firat valborg! Underbart att träffas igen:) Och inte nog med det; vi fick dessutom den oväntade lyxen att snabb-träffa Anna på Max av alla ställen!

- Haft besök av Victor! Frågan är om han nånsin vill komma tillbaks igen då Norrbotten visade sin, kanske, sämsta sida ever;) Det bjöds på massvis av slasksnö och den snålaste blåsten man kan tänka sig. Misären ute var ett faktum. Åkes kamrem och avgasrör lät om sig högt och ljudligt och jag tok-skvätte ner ett par fotgängare via racerbilen så Victor fick skämmas. Trots dessa små missöden en mycket härlig helg:)

Notera den moderna brandbilen som vi har till vårt förfogande på jobbet, längst upp till vänster. Veteran, javisst!

Och inte att förgömma; GRATTIS till pappa och Tess som fyller år idag!! Inte riktigt samma siffra, men, samma dag åtminstone;)