Inte utan mitt knä

Och hur tar man sig tillbaka efter en korsbandsskada, en korsbandsoperation och en ledinfektion?

Take it to the next level

Kategori: Rehab

Detta inlägg är en hyllning till Tex-Tape, originellt kallat Kinesiotape. MYCKET BRA UPPFINNING!
Mitt knä har numera avancerat till hela 3 fina bläckfiskar.



Ganska snajdigt om jag får säga det själv;)

Här ska ni få lite mer ingående information om vad denna förunderliga tape faktiskt gör:

"Kinesiotape uppfanns av den japanska sjukgymnasten Kenzo Kaze 1973, och har under de senaste åren blivit allt mer populärt.

Kinesiotape är unikt eftersom det ger stöd och stabiliserar leder och muskler utan att påverka cirkulationen och rörligheten. Kinesiotape används också i förebyggande syfte för att motverka skador, samt för att lindra/behandla smärtor.De första behandlingarna med Kinesiotape gjordes på patienter med artikulära smärtor. Själva teknologin bakom Kinesiotape är baserat på kroppens egen naturliga läkeprocess. Effekten sker neurologiskt och genom aktivering av kroppens eget kretslopp - härav namnet Kinesio.

Genom de framsteg man gjort med Kinesiotape har man fått tillgång till en helt ny sorts behandling av nerver, muskler och organ. Detta till stor del tack vare det elastiska bandet, som hjälper muskler och annan väv att läka. Kinesiotape ses ofta i samband med och hos ortopedspecialister, kiropraktorer och akupunktörer. I takt med att japanska olympiska atleter började använda tejpen i sitt idrottsutövande spred sig tejpen till resten av världen. Idag används Kinesiotape av läkare och idrottsmänniskor i hela världen och i alla tänkbara sporter.
Det är vanligt att man blandar ihop Kinesiotape med den utbredda så kallade Sporttejpen, som enbart används för att stabilisera eller ge stöd. Denna typ av tejp ger, till skillnad från Kinesiotape, ofta ej önskvärda biverkningar såsom att blodcirkulationen hämmas liksom även cirkulationen av andra kroppsvätskor.
Kinesiotape kan däremot användas till många olika saker, allt från huvudvärk till fotproblem.
Några vanliga anledningar till att man använder Kinesiotape:
- Stukade fötter

- Förebygga skador vid idrottsutövande
- Ländsmärtor
- Diskbrock
- Knä
- Skuldror
- Sträckningar
- Tennisarmbåge
- Och mycket mer!"

http://www.kinesiotapeshop.se/om-kinesiotape.html

Så nu vet ni!
Nu ska jag ut och skida i det nydragna skidspåret med mina bläckfiskar, mumma!

Kommentarer

  • Therese säger:

    Vilken grej! Men är den verkligen så svår att få bort från knät som de får det att låta? De har ju skrivit en hel bruksanvisning för det... Och med tanke på att jag tydligen var överkänslig mot helt vanlig idrottstejp känns det som att det där påhittet kommer äta sig genom min hud ända in till benet... Du kan väl svara i min blogg så jag vet om det är värt det? ;D Funderar ju annars att kräva av försäkringsbolaget att de ger mig ett sånt där super-knästöd!

    2012-02-23 | 22:03:58
    Bloggadress: http://andeersson.blogg.se/
  • Jempa säger:

    Hej!

    Kul att du hittat till min blogg! :)

    Jag har läst igenom lite av dina gamla inlägg och tycker verkligen synd om dig... hur mycket ska man behöva tåla bara för att ett korsband inte vill hålla ihop?!

    Jag hoppas att allting kommer att gå superbra för dig tillslut och önskar dig all lycka till med rehaben!



    Jag köpte mitt knäskydd på trbutiken och här får du länken direkt till deras hemsida http://www.trbutiken.se/knaskydd-p-1163-c-226.aspx.

    Man kan beställa skyddet via internet men då gäller det att veta vilken storlek man behöver, jag bor väldigt nära deras affär så jag gick in din och kunde testa ut vilket som jag tyckte passade bäst!

    Jag har strl S och har ett omfång på 45cm runt låret, 10cm ovanför knäskålens övre kant och 35cm omkrets runt vaden, 15cm nedanför knäskålens centrum. (hoppas att du förstår hur jag mätat, annars kan jag försöka förklara bättre! Det står även på hemsidan hur man ska mäta)

    Jag tycker att skyddet funkar superbra, känner mig stabilare med det och vågar göra riktningsförändringar utan att vara orolig att någonting ska hända. Kanske sitter det mycket i huvudet också?!

    Jag använder det bara när jag deltar i övningar där det förekommer sidledsförflyttningar eller oplanerade riktningsförändringar.

    När det är vanlig löpning, styrka och spänst så tar jag av mig det för att alla muskler ska aktiveras!



    Lycka till med allt och jag kommer verkligen att följa dina framsteg :)

    KRAM

    2012-02-24 | 10:58:47
    Bloggadress: http://jempaspyssel.blogg.se/

Kommentera inlägget här: